Vanliga frågor

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi brukar få. Hittar du inte svaret på din fråga här är du varmt välkommen att kontakta oss.

Hur loggar jag in?

Genom att logga in på onlinetjänsten får du ständig tillgång till dina investeringar, aktuella kurser och portföljrapporter. För att logga in behöver du vara registrerad som kund hos PensionsOptimering. Inloggning sker genom legitimering med Mobilt BankID/BankID.

Har du problem med att logga in kontakta din rådgivare eller kontakta oss via e-post info@pensionsoptimering.com.

Vad innebär en fullmakt?

Det finns många olika typer av fullmakter, med olika möjligheter och restriktioner. För att kunna ta del av våra tjänster behöver vi en informationsfullmakt. Det är en fullmakt som tillåter oss att inhämta din information från Sveriges samtliga försäkringsbolag via Fulllmaktskollen. Fullmaktskollen.se är en tjänst för att hantera fullmakter för pensioner och livförsäkringar som ägs gemensamt av Svensk Försäkring och Svenska försäkringsförmedlares förening. En informationsfullmakt gör det möjligt för oss att hämta in den information vi behöver för att hjälpa dig att få en överblick över ditt pensionskapital. Den ger oss aldrig rätten att ändra eller lägga till något i ditt försäkringsinnehav utan all kontroll ligger fortfarande helt i dina händer.

Påverkar informationsfullmakten mina besparingar?

Att ha en informationsfullmakt hos oss påverkar inte dina besparingar och ger oss ingen som helst möjlighet att förändra något i ditt nuvarande innehav.